"Tiap-tiap jiwa akan merasai mati, dan sesungguhnya pada hari kiamat sahajalah disempurnakan pahalamu. Barangsiapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke
dalam syurga, maka sesungguhnya ia telah beruntung. Kehidupan di dunia itu hanyalah kesenangan yang memperdayakan"...(Ali-Imran:185)

اللهم اخثم لنا بحسن الخاثمة ولا ثخثم علينا بسوء الخاثمة

"Ya Allah, akhirilah hidup kami dengan husnul khatimah(akhir yang baik), dan janganlah Kau akhiri kami dengan suu-ul khatimah(akhir yang buruk)"

Monday, 5 December 2011

jom berCINTA!!!..

.....بسم الله الرحمن الرحىم.....

"membaca Al-Quran tu bukannya benda yang kita buat sewaktu kita tak tahu nak buat apa.

Tapi Al-Quran adalah matlamat....apa-apa yang kita lakukan setiap hari perlu ditujukan kepada bagaimana kita ingin dekatkan diri kepada AL-QURAN..

mengulang AL-QURAN bukanlah perkara yang kita buat ketika ada masa lapang saja
kita perlu cari masa untuk menghadap AL-QURAN

AL-QURAN bukan hafalan yang kita lagukan saja

AL-QURAN adalah pesanan yang turun dari langit yang tinggi, yang kita mesti rasa dan fahami..
surat cinta dari pemilik cinta..

thanking ALLAH for this blessing

solat itu tiang agama...we ask things from ALLAH dengan solat. solat/doa itu ibadah yang boleh kita lakukan selalu..setiap masa dimana saja..

AL-QURAN itu apa yang kita mahu dengar dari ALLAH..yang kita boleh buka bila-bila masa selagi diri mahu..adakala menjadi pengubat kepada pelbagai penyakit..

but all in one..seperti orang awam seperti aku..cukuplah aku kata..solat dan AL-QURAN itu memberi aku ketenangan yang tidak tergambarkan..

ketenangan yang jika "pembesar-pembesar dunia ini tahu hakikatnya,sudah pasti mereka akan datang dengan senjata dan peperangan untuk merebutnya dari orang yang memilikinya..."

kalaupun ada sehari aku buat perkara paling bagus sekali dalam hidupku, tidaklah hari itu dikira bagus kalau aku tidak membaca

AL-QURAN...

jom sahabat...kita bercinta dengan kalam-NYA hingga akhirnya...tak rugi pun..=)

*renungan untuk semua termasuk diri ini...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...